Sincer, până să descopăr reteta aceasta de înghetată de casă, nici măcar nu bănuiam că poate exista o astfel de retetă – simplă, naturală și rapidă.
Practic ai nevoie doar de 2 ingrediente – fructe și LAPTE DE COCOS.
Laptele de cocos are o textură cremoasă și un gust delicios în dulciurile de casă. Eu am mai folosit laptele de cocos într-o retetă, la fel de ușoară, tortul de ovăz și ciocolată. Bineînteles că are mai multe destinatii, însă momentan nu l-am încercat în alte preparate.

INGREDIENTE ÎNGHETATĂ DE CASĂ
lapte de cocos (găsești la LIDL, este o cutie metalică 400 ml)
fructe congelate (după ochi) – eu am folosit de data aceasta pepene roșu, cei drept a fost mai putin dens decât atunci când am încercat cu zmeură
optional, pentru un gust mai dulce, sirop de orez/artar/miere – orice îndulcitor
MOD DE PREPARARE
Cutia de lapte de cocos ar fi bine să fie tinută la frigider până în momentul preparării.
Într-un blender adaugă laptele de cocos și fructele congelate. + îndulcitorul
Mixează până acestea devin o pastă cremoasă, asemănătoare cu înghetata.
Ideal ar fi să fie consumată pe loc, pentru că după ce este congelată – decongelată, își pierde din textură.
Spor la preparat înghetată!
P.S. dacă vrei să încerci și altă retetă vegană, aruncă un ochi peste reteta asta – CIOCOLATĂ DE CASĂ FĂRĂ ZAHĂR