Îmi plac clătitele. Încerc diferite rețete, fac diferite compoziții, unele îmi ies, altele nu. De data aceasta mi-au ieșit perfecte, ca și gust, dar și cum arată. Pufoase, rumene. Am scris rețeta făcută după ochi, poate îți face poftă cândva.
Eu am mai folosit afine proaspete de la Honey Berries și miere de la Miere cu Drag. În cazul în care nu știai, caut producători locali, gospodari care aduc marfă bună în piață, băcănii, locuri în care găsesc mâncare bună. Sunt gurmandă, am mai zis! Și îmi plac lucrurile făcute cu bun gust, din respect pentru natură și oameni.
Ingrediente
- făină de ovăz & făină de mei
- carob (pudră de roșcove)
- esență de vanilie
- sana sau lapte vegetal (după caz, dacă vrei clătite vegane, însă cu sana ies mai pufoase)
- praf de copt
- afine
- ulei de cocos (în compoziție și în tigaie)
- miere
________
Cantitățile le decizi tu singur/ă, eu le-am pus la ochi.
Scuze, a fost o rețetă făcută pe loc.
Dar a ieșit tare bună.
Apropo, e fără zahăr.
Clătite fără gluten
De ce am folosit făină de ovăz și de mei? Păi tot încerc să fac o variantă de biscuiți pentru bebe, am auzit că sunt recomandate cele două tipuri, așa că am zis să le încerc și la clătite. Am încercat să fac și brioșe cu aceeași compoziție, și da, mi-au ieșit și acelea. Acolo în loc de miere am folosit zahăr brun.
Plus că făina de mei & făina de ovăz, pe lângă faptul că nu conțin gluten, au multe beneficii:
Făina de mei:
- are o concentrație ridicată de fibre & enzime
- este o sursă de carbohidrați buni
- are un index glicemic scăzut
- reglează tranzitul intestinal
- combate balonarea, constipația și hiperaciditatea gastrică
Făina de ovăz:
- are în compoziție vitamine, minerale, fibre, proteine și antioxidanți
- este mult mai sățioasă
- sprijină memoria
- sursă excelentă de vitamine din complexul B
- reglează glicemia
(informații preluate de pe solarisplant.ro și csid.ro)
Poftă bună!