Tort cu ciocolata si ovaz – cea mai simplă, rapidă și sănătoasă reţetă de tort vegan.
Nu m-am săturat de dulciurile vegane și zilnic descopăr reţete inedite, surprinzător destul de gustoase. Așa cum este și acest tort care se prepară cu doar 3 ingrediente.
Tortul NU CONTINE zahăr, ouă, lapte, gluten sau alte bazaconii. Partea și mai faină este că nu are nevoie de coacere și se prepară la rece.
Cele 3 ingrediente : fulgi de ovăz, ciocolată amăruie și lapte gras de cocos – sunt sănătoase și au multe beneficii. Iată câteva dintre acestea.
Ovăzul
- Sunt săţioși – datorită conţinutului de fibre beta-glucan, fulgii de ovăz cresc senzaţia de saţietate și întârzie procesul de digestie.
- Cresc nivelul de energie – fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de carbohidrati complecsi, care sunt absorbiti lent de organism. Astfel, nivelul de energie va dura mai mult timp.
- Sunt utili in curele de slabire – consumul de fulgi de ovaz reduce apetitul, in special daca ii consumi la micul dejun.
- Ajută la controlul greutătii – fibrele din ovăz absorb cantităti mari de apă astfel că te vei simti mai sătul pe o perioadă mai mare de timp ș vei mânca mai putin.
Ciocolata amăruie 70% cacao
- ciocolata amăruie este o sursă importantă de serotonină, care relaxează mintea și corpul
- combate starea de ameteală – datorită mineralelor și vitaminelor pe care le contine
- nu provoacă carii
- mai multe beneficii despre ciocolata neagră găsești aici
Laptele de cocos
- grăsimile sănătoase ajută la slăbire
- este plin de vitamine și niacină (vitamina B3)
- asigură sănătatea sistemului imunitar ( contine cupru)
- contine fier și este recomandat celor care au anemie
Iar acum să gătim. Spor la treabă!
Ingrediente – tort cu ciocolata si ovaz
375 ml lapte de cocos (gras)
170 gr ciocolată neagră
220 gr fulgi de ovăz
optional, fulgi de ciocolata vegana, migdale
Mod de preparare
1. Într-o cratită se topește ciocolata împreună cu laptele de cocos.
2.După ce ciocolata s-a topit, se adaugă fulgii de ovăz. Se amestecă timp de 5 minute, la foc încet.
3.Se transferă compozitia într-o tavă cu marginea detașabilă, tapetată cu hârtie de copt. Eu am folosit o tavă rotundă de 20 cm. Se uniformizează compozitia.
4.Se lasă compozitia să se răcească la temperatura camerei, apoi se dă la frigider pentru un minim de 4 ore.
Optional, se poate glazura cu ciocolată neagră. Eu personal am folosit bombonele de ciocolată vegană ș fulgi de migdale.
Asta este tot. Acum împarte tortul cu cei dragi.
Poftă bună!
Dacă ti-a plăcut reteta mea, vezi cum se face Dulceata de capsuni, fără zahăr.
*retetă preluată