Dacă nu știi ce să faci cu bananele prea coapte, încearcă următoarele retete cu banane coapte.
Banana oferă o varietate de vitamine și minerale, este bogată în potasiu și îmbunatătește imunitatea. Bananele verzi sunt recomandate pentru normalizarea digestiei, în timp ce bananele foarte coapte sunt de 8 ori mai eficiente decât cele verzi pentru întărirea sistemului imunitar. Bananele contin melatonină, așa că recomandarea ar fi ca ele să fie consumate seara deoarece stimulează somnul și tratează insomnia.
Știai că o banană îti poate calma pofta de dulce ? Banana contine zahăr în mod natural, așa că fie o consumi ca atare fie o adaugi în prăjituri, ea poate înlocui cu succes zahărul.
Pentru că încerc de fiecare dată să evit risipa alimentară și să refolosesc alimentele atunci când am posibilitatea, de data aceasta vin cu câteva propuneri de retete cu banane mult prea coapte. La noi se întâmplă deseori ca și bananele să „îmbătrânească” în coșul cu fructe, așa că mereu fac ceva bun cu ele.
Voi completa acest articol pe parcurs ce voi testa și poza retetele, unele preluate de pe internet, altele reinventate după bunul plac. Și voi începe cu cea mai faină retetă de până acum.
1. Brownie (și variantă vegană)
Ingrediente:
2 banane coapte
1 ou / 1 ou vegan (seminte de chia + apă)
30 gr cacao
5 gr praf de copt
alune de pădure (optional)
Mod de preparare: Se pasează bananele, se amestecă oul, pudra de cacao și praful de copt. Se adaugă într-o tavă mică sau recipient de ceramică. Optional, se adaugă peste compozitie alune de pădure măruntite. Se dă la cuptor pt 25 minute la 180 grade. Se scoate, se taie și optional se presară sare mare roz.