Da, recunosc că sunt o persoană anxioasă. Iar titlul poate e puțin dus la superlativ, pentru că nu am scăpat în totalitate, însă sunt conștientă de starea de anxietate și știu când mă acaparează. Pot spune că o tratez și că am descoperit ce funcționează la mine.
Sunt genul de persoană care resimte în corp de foarte multe ori stări de neliniște, care își umple mintea cu obsesii, îngrijorări, gânduri negative. Mintea mea este precum un sac în care se adună multă informație și ne nasc enșpe mii de idei sau gânduri.
Sunt genul de persoană care pune răul în față, am frici, temeri, incertitudini.
Am fost conștientă mereu de felul meu de a fi, dar niciodată nu am încercat să fac ceva pentru a fi mai bine. Abia acum la 31 de ani conștientizez din câte lucruri m-a oprit anxietatea și câte am pierdut din cauza ei.
Poate aș fi putut fi o persoană mai extrovertită și mai sociabilă. Sau poate mi-aș fi putut spune mereu punctul de vedere fără să mă gândesc la ce va zice cealaltă persoană. Ideea este că aș fi putut să fiu MAI … în orice situație. În sensul bun.
Dacă îți spun ce am încercat, ce nu a funcționat la mine și cu ce obicei am rămas pentru a-mi ține sub control anxietatea, cred eu că îți poate fi de ajutor. Vreau să împărtășesc povestea mea cu tine pentru că așa ies din zona mea de confort și îmi inving anxietatea. Din nou.
Terapia
În ultimii 2 ani am tot făcut terapie, dar nu pot să spun că mi-a fost de mare ajutor. Într-adevăr, pe alocuri mi-a deschis ochii în unele situații, în timp ce pe altele le-a aprofundat și poate nu voiam să le scot la iveală. Însă toate discuțiile, exercițiile, temele și conștientizările din timpul sesiunilor de terapie m-au ajutat să mă dezvolt și să fiu atentă la nevoile mele, să îmi cresc încrederea de sine și să înțeleg cum funcționăm noi oamenii. De fapt, am mers la terapie pentru a fi bine eu cu mine. Pentru a-mi crește copilul în armonie. Pentru că dacă mama nu e bine, nici copilul nu e bine.
Dacă te interesează povestea unei experiențe de yin-yoga, am povestit totul aici într-un articol.
Aromaterapia
Folosesc uleiuri esențiale de la un renumit brand. Intern ori extern – sublingual, aplicate pe piele sau în difuzor. Se spune că pentru simptomele asociate anxietății și stresului sunt bune uleiurile de ylang ylang, lavandă, pin, grapefruit, patchouli, tămâie și multe altele. Pe toate le-am folosit, însă nu am observat nici o îmbunătățire a stării. Într-adevăr, la mine funcționează în alte situații – cum ar fi în cazul unei dureri de măsea. Ce funcționează la mine, nu poate funcționa și la tine. Așa că testezi, cum am făcut eu.
Sportul
Se spune că prin sport se eliberează 10 hormoni sănătoși, printre care și endorfinele recunoscute drept hormonul fericirii, estrogenul responsabil pentru arderea grăsimilor, dopamina sau serotonina.
Potrivit unui articol postat de Medlife, în baza unui studiu realizat de oamenii de știință de la Center for Neural Science din cadrul New York University, aceștia declară că: “Sesiunile de o ora de antrenament sportiv sunt folosite in prezent pentru a ajuta la rezolvarea problemelor ce tin de tulburarile cognitive si imbatranirea creierului, precum si la deficientele motorii specifice bolii Parkinson, dar si la vindecarea depresiei.”
Și sincer, nici nu avem nevoie de studii și jurnale de specialitate pentru a confirma faptul că sportul ne ajută atât fizic, dar mai ales psihic. Problema este atunci când vrei, dar nu reușești să rămâi constant în acțiunile tale. Mergi o dată, de două ori, apoi renunți. Așa cum am făcut eu. Eu tot sper că îmi voi găsi acea motivație puternică, sau poate o parteneră care va trage de mine să merg la antrenamente, încât să merg la sală de plăcere. Pentru că face parte din rutina mea și mă face să mă simt bine. Momentan mă simt anxioasă atunci când intru într-o sală de fitness.
Da, sportul este bun, însă este necesar ca motivația să depășească starea de anxietate.
Uleiul cu cânepă
Tu ce știi despre cânepă?
Eu știu că românii cultivau cânepa încă de prin 1938. Era ușor de cultivat, ieftină și putea fi folosită la orice: textile, ambalaje, hrană, combustibil, izolații, cosmetice, hărtie, până și la caroserie.
Am mai aflat că înainte de `89 România era al patrulea exportator mondial de cânepă.
Dar și că acum, uleiul de cânepă reglează în mod natural anumite funcții ale organismului – cum ar fi problemele de somn, durerea cronică, depresia, anxietatea. Chiar și afecțiuni ale pielii cum ar fi eczemele, dermatita atopică sau acneea.
Am abordat acest subiect pentru că în vară am descoperit un ulei de cânepă care promitea să îmi rezolve o parte dintre afecțiunile pe care le aveam la momentul respectiv. Am fost sceptică la început, pentru că mai încercasem și alte metode. Dar l-am testat fără prea multe așteptări.
După 5 luni de folosire, pot spune concret că somnul meu este mult mai adânc și odihnitor acum, nu mai am stări atât de dese de irascibilitate și de îngrijorare. Am devenit mai calmă, accept mult mai ușor situațiile negative și am mai puține gânduri obsesive.
Aici poti vedea uleiurile despre care povestesc.
Obișnuim să răscolim întrebări care de cele mai multe ori nu au răspunsuri. Și ne îngreunăm viața, și ne punem piedici în a ne dezvolta armonios. Când totul poate fi atât de simplu.
Dacă vrei să încerci și tu uleiul, folosește la achiziție codul “geaninaroman” și vei plăti doar jumătate din prețul uleiului. Practic, îți rezolvă problemele pe jumătate. De cealaltă jumătate doar TU ești responsabil.
Alege-ți uleiul preferat de aici! Reducerea de 50% este valabilă doar în luna Decembrie 2022.
Rămâi cu bine! Și îți mulțumesc că m-ai citit, iar dacă vei avea o surpriză plăcută cu uleiurile, dă-mi de știre. M-aș bucura să aflu că am contribuit la binele tău.
Cu drag, Geanina Roman