Care este plăcerea ta nevinovată?
Nu de multă vreme am descoperit că îmi place untul de arahide – cel crocant, și spun asta pentru că am mai gustat înainte, dar nu a fost deloc pe gustul meu. Poate nu l-am gustat pe cel de la Sunday Bites, care este mega delicios. Nici nu știu dacă a fost curiozitatea de a gusta untul sau de a încerca rețeta Ramonei Duna – nutriționist. Ideea este că acum fac destul de des această rețetă !
Pe Ramona Duna o cunosc de mai mulți ani, ea este nutriționist acreditat, specializată pe nutriție clinică, comunitară și boli autoimune. În prezent ea s-a mutat de la Brașov la Târgu Mureș pentru a studia Nutrigenetica și Nutrigenomica. Pe rețelele ei de socializare postează constant rețete, sfaturi și oferă consiliere online pentru diferite situații. Este o adevărată sursă (sănătoasă) de inspirație și eu o urmăresc cu drag.
Merită să o urmărești, o poți face chiar acum: RAMONA DUNA (instagram)
Începusem să povestesc despre untul de arahide.
Dacă vei căuta rețete cu unt de arahide, cu siguranță vei găsi mai multe variante. Dar eu prefer să urmăresc persoane specializate în nutriție care știu să combine și să recomande ceea ce este sănătos și benefic pentru organism.
Untul de arahide de la Sunday Bite nu conține zahăr, sare, conservanți, grăsimi hidrogenate sau alte uleiuri adăugate. În schimb, este o sursă bogată de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale, antioxidanți și fibre, dar sunt și combinația ideală între nutritiv și delicios.
Rețeta preluată de la Ramona nu conține gluten și este foarte ușor de făcut. Făina de cocos este o alternativă versatilă a făinii de grâu, este bogată în fibre, proteine, fier și magneziu.
INGREDIENTE:
– 180 grame ciocolată neagră fără grăsimi hidrogenate
– 300 grame unt de arahide crocant
– 70 grame făină de cocos
– miere / alt îndulcitor (opțional)
MOD DE PREPARARE:
1. Așează pe o farfurie hârtie de copt.
2. Într-un bol mixeză toate ingredientele cu excepția ciocolatei.
3. Formează bile din aluat cu ajutorul palmelor, apoi așează-le pe farfurie.
4. Se bagă la congelator pentru 10 minute.
5. Între timp topește ciocolata la bain-marine.
6. Scoate bomboanele din congelator și cu ajutorul a două furculițe scufundă-le în vasul cu ciocolată, până sunt acoperite complet.
7. Le așezi din nou pe farfurie și le bagi în congelator pentru alte 20 minute.
Poftă bună!