Povestea pastelor cu sos de avocado începe cam așa…
A fost odată ca niciodată
Că de n-ar fi, nu s-ar povesti
Și de n-ar fi fost Băcănia lui Tomiță
Poate că acum găteam supiță.
Stinghere pe raft stăteau într-o cutie
Tagliatelele le poți zări dintr-o mie
Le-am luat acasă, le-am fiert
Cu avocado ele s-au potrivit perfect.
Pasta lover.
Îmi plac pastele. Cu sos roșu sau alb. Cu pui, creveți, legume sau brânză. Mai late sau subțiri, calde sau reci. Dar bineînțeles că nu pot mânca paste în fiecare zi. Pastele îmi fură toată energia, mă balonează și îmi provoacă o stare de somnolență uneori. Te regăsești și tu, nu-i așa?
De la o vreme încoace, sunt mult mai atentă la ce mănânc și cum combin alimentele. Mă documentez și caut varianta cea mai bună pentru ceea ce consum. Așa am descoperit pastele fără gluten și pastele integrale. Am rărit consumul de paste din făină de grâu nu pentru că este la modă să fii gluten-free, ci pentru faptul că am găsit alternative mult mai sănătoase, mai lejere pentru digestia mea, iar pastele fără gluten oferă un plus de nutrienți.
Evitarea glutenului se recomandă și în cazul persoanelor cu afecțiuni autoimune. O consultație la un nutriționist este necesară pentru a depista anumite afecțiuni, dar și pentru un stil de viață sănătos.
Rețetă de post (vegană).
Dar să nu deviez de la subiect și să îți spun cum am pregătit eu cea mai ușoară, rapidă și gustoasă rețetă de paste. Rețeta de mai jos o poți modifica după bunul plac. Eu am folosit paste fără gluten uscate blând, însă tu poți folosi orice fel de paste.
Rețeta nu conține carne sau brânză, deci este potrivită și pentru vegani. Dar tu ești liber/ă să adaugi două linguri de cremă de brânză pentru a face sosul mai cremos ori să presari parmezan la final, ca și decor și pentru un plus de savoare. De asemenea, merg de minune cu pui sau creveți. Eu îți las baza, tu alegi mai departe!
REȚETA
Pentru 2 porții, ai nevoie de:
– o mână de paste (eu am folosit tagliatelle cu hribi de la Petras – made in Romania)
– 1 avocado
– zeama de la o jumătate de lămâie mică
– 2 linguri ulei de măsline
– 1 linguriță praf de usturoi sau 1 cățel de usturoi mic
– o mână de busuioc
– sare & piper după gust
Pentru decor: roșii cherry, busuioc.
Preparare
Pui pastele la fiert, maxim 10 minute.
Cât timp fierb pastele, te ocupi de sos.
Pui ingredientele în blender.
Dacă ți se pare prea gros sosul, poți folosi puțină apă de la paste.
La final, amesteci pastele cu sosul și gata.
Câteva roșii cherry aruncate-n farfurie și te poți așeza la masă, să te bucuri de o farfurie colorată.
Simplu, nu-i așa?
Sper că ți-am dat o idee pentru următorul prânz și că pastele cu avocado vor fi pe placul tău.
Poftă bună!