Pasiunea comună a mea și a soțului este să călătorim. Călătorind investești în tine, te îmbogățești cultural și spiritual, te educi, îți lărgești mintea și orizontul. Te dezvolți frumos.
Până acum am vizitat 10 țări europene și pot spune că preferata noastră este Italia. Voi scrie impresiile despre fiecare vacanță în parte, în articolele viitoare, despre ce am vizitat, ce am mâncat și ce ne-a plăcut, dar pentru moment, în articolul de față, voi vorbi despre prima noastră vacanță pe anul 2020 – în Vrancea, România.
Mini-vacanță pe râul Siret
Fiind un an diferit, cu restricții de călătorie, dar având un dor nebun de vizitat locuri frumoase, am decis să plecăm pentru 3 – 4 zile undeva prin țară, să ne relaxăm. Pe lângă evadarea din coditian, ne-am dorit să sărbătorim cei 2 ani de căsătorie și faptul că vom deveni părinți spre finalul toamnei.
În căutarea locului care avea să ne bucure mintea și sufletul, am descoperit pe internet o poză realizată în natură cu căsuțe rustice și ponton. Nu mi-am dorit ceva sofisticat și nici aglomerat, doar liniște, aer curat și mâncare bună. Am vrut să lăsăm în urmă agitația urbană și să ne refugiem undeva în natură, să găsim un colț feeric unde să ne încărcăm bateriile. Așa am descoperit Zaga Zaga Resort sau “Delta Siretului” cum i se mai spune – un complex întins pe o suprafață de 82 de hectare, situat pe râul Siret.
Ruta
Complexul se află în satul Doaga, la ca. 25 de kilometri distanță de Focșani. Dacă vii dinspre Tișița, accesul se face din drumul E581/DN24. Fiind un complex turistic cu un grad mare de dezvoltare și oferind numeroase facilități pentru zona în care se află, ar fi indicat ca accesul către resort să fie mult mai facil și să includă săgeți personalizate. Din momentul în care ne-am abătut de la drumul principal și am făcut dreapta, chiar înainte de podul peste Siret, recunosc că am fost puțin debusolați.
Ce găsești la Zaga Zaga Resort ?
● Numeroase spații de cazare dispuse astfel: 41 de bungalouri, 10 case plutitoare și 26 de corturi de tip iurtă într-o zonă de glamping
● 2 restaurante, unul cu specific internațional și o cherhana plutitoare (toate preparatele și specialitățile din pește sunt produse în ferma proprie)
● Ferma piscicolă de păstrăvi și sturioni
● Ferma de animale & pădurea cu căprioare
● Livezi întinse cu pomi fructiferi
Facilități și activități:
● Aventura parc, cu trasee potrivite pentru toate vârstele
● Plimbări cu barca, cu bicicleta sau cu trăsura (după ce faci check-in-ul, trăsura te va duce până la spațiul de cazare alocat)
● Pescuit sportiv „Catch & Release” (taxa de pescuit este inclusă în prețul de cazare, dar vei avea nevoie de trusa personală de pescuit)
● Piscină exterioară (acces gratuit)
● Tenis de câmp & nocturnă (cu echipament propriu sau închiriat)
● Zona cu hamace denumită “La Reveneală”
● Evenimente & concerte în sezonul estival
● Mic dejun inclus / WiFi gratuit / parcare gratuită
Povestea Zaga Zaga
Am fost plăcut impresionați de faptul că un loc construit de la zero, unde erau doar mlaștini, într-o zonă cu mici șanse turistice, a devenit destul de repede un punct de atracție. Complexul include 41 de bungalouri – grupate în patru mari zone: Zmeica, Litcov, Ceaușu și Hangica, 10 case plutitoare și 26 de corturi de tip iurtă într-o zonă de glamping.
Curioși din fire, le-am căutat povestea și am aflat că este un business de familie. În 2010 au pus bazele fermei de păstrăvi și sturioni, urmând ca în 2018 să inaugureze oficial complexul Zaga Zaga. Complexul a fost dezvoltat cu fonduri europene pe un program dedicat pescuitului.
Totodată am vizitat și ferma piscicolă de sturioni și păstrăvi, cu spații special amenajate. Așa te poți convinge că peștele servit în restaurant este proaspăt, reprodus și crescut într-un mediu controlat.
Ce ne-a plăcut
Din punct de vedere culinar ne-a plăcut zacusca, caviarul, goulashul și jumările de sturion. Prețurile corecte pentru produsele oferite, nimic de obiectat, având în vedere că nu mănânci în fiecare zi păstrăv și sturion proaspăt. Cazându-ne în luna Iunie, venisem prea devreme pentru piscină, iar restaurantul cu specific internațional era închis. Al doilea restaurant se deschide în sezon. Sincer, ar fi și păcat să vii într-un astfel de loc și să mănânci șnitel de pui, dar fiecare cu alegerile sale. Ce aș avea de comentat, poate serviciile le-aș încadra undeva la 2*. Cu o locație atât de frumoasă, este important să investești în oameni cu experiență. Dar trecem peste și înțelegem faptul că, la noi în țară, ducem lipsă de forță de muncă în acest sector. Cunoaștem foarte bine acest aspect.
Eu și Bogdan venind din domeniul ospitalității, suntem pasionați să explorăm locuri turistice, spații de cazare, restaurante și nu numai. Admirăm lucrurile bune care se întâmplă în fiecare loc și ne inspirăm. Totodată nu ne putem abține să nu fim cârcotași și să ne imaginăm ce îmbunătățiri am putea aduce din punctul nostru de vedere. Suntem perfecționiști din fire și discutăm într-un mod constructiv!
Pentru cei care își doresc să evadeze din cotidian și să se bucure de frumusețile țării noastre, recomand cu drag acest complex. Din perspectiva mea, îți oferă liniște, relaxare, confort și mâncare bună. Aici parcă timpul s-a oprit în loc.
Ce cazare am ales
Noi am ales un bungalou, o căsuță spațioasă și luminoasă realizată din lemn, cu acoperiș din stuf. Am stat în zona Hangica. Ce mi-a atras atenția de la început a fost pontonul spre apă și simplitatea bunului gust în amenajarea spațiului. Un covor țesut, cu motive tradiționale, era așezat în mijlocul căsuței. Un geam mare semi-acoperit cu perdele albe din pânză oferea o priveliște liniștitoare către apă. O imagine de pus în ramă.
Chiar dacă eram în vacanță, eu mă trezeam dis de dimineață, când primele raze ale soarelui își făceau apariția printre stufăriș. Cu picioarele goale și o cafea în mână, cu ochii mici de somn, pășeam cu grijă scările de lemn, căutând un loc potrivit unde să mă așez. Zeci de minute bune rămâneam într-o poziție confortabilă de meditație, cu ochii închiși și mintea deschisă, simțind cum soarele mă încărca cu energie și cântecul păsărilor îmi mângâiau sufletul. Memorabile dimineți…
Concluzia?
La Zaga Zaga am descoperit un tărâm liniștitor, unde am putut să ne bucurăm de simplitatea și frumusețea naturii. Este un loc în care merită să te întorci, fiind potrivit atât pentru cupluri, familii sau seniori. Ne-a plăcut, mai venim! Data viitoare, în formulă de trei!
Pe drum înapoi spre Brașov, pe traseul rutier Tulnici – Cheile Tișiței – Lepșa – Greșu, am descoperit peisaje spectaculoase. Nu ne-am putut abține să nu ne oprim și să admirăm văile împădurite și sătucele gospodărești. Tot din zona aceasta ne-am cumpărat o zacuscă de păstrăv extrem de bună. Am încercat să găsim o cazare, dar din păcate pandemia a pus lacătul pe multe dintre pensiuni. Cele rămase deschise erau deja ocupate, era de înțeles la cât de frumoasă este zona.
Cert este că zona Munților Vrancei – munții sub care dorm balaurii, este excepțional de spectaculoasă. Are multe zone protejate și rezervații și există numeroase obiective și trasee turistice, de toate categoriile de risc, mai ales în Lepșa. Înțeleg de ce turiștii sunt fermecați de țara noastră, atât de stufoasă, de verde, de curată și liniștitoare. Partea de sud-est a țării nu am avut ocazia să o vizităm, dar merită să ne întoarcem.
Cred că un asemenea de loc ar trebui să fie cunoscut de cât mai multă lume. Noi suntem fix invers, căutăm locuri nedescoperite, dar cu un potențial uriaș de dezvoltare. Zaga Zaga ne-a oferit un buton de “pauză” și astfel timpul s-a oprit în loc.
Eu sper că ți-a plăcut articolul. Dacă te-a inspirat, sper ca pe viitor să te gândești la această destinație. Merită!