Nu aș fi crezut că aceste batoane din ovăz pot fi atât de gustoase, sățioase și ușor de făcut. Partea faină este că pot fi ținute mult timp la frigider – până la 2 săptămâni. Le poți servi ca și gustare sau la mic-dejun, oriunde, sunt raw vegane, sănătoase și fără zahăr.
Eu m-am obișnuit să le fac atunci când știu că am o săptămână plină și alerg în mai multe părți. De exemplu, dacă știu că nu voi ajunge să mănânc de prânz, îmi iau două batoane în rucsac și îmi potolesc foamea cu ele.
Ingrediente
150 gr fulgi de ovăz
2 linguri semințe de in
2 linguri floarea soarelui & dovleac
2 linguri semințe de chia
70 gr migdale / nuci / alune (la alegere)
4 linguri unt de arahide
2 linguri miere
50 gr lapte vegetal (dacă este cazul de compoziție lichidă)
100 gr merișoare deshidratate
Mod de preparare
1. Într-o tavă se adaugă fulgii de ovăz, semințele de in & floarea soarelui și migdalele. Se amestecă și se pune tava în cuptor la 180 grade până se rumenesc ușor. Se amestecă din când în când să nu se ardă.
2. Într-o cratiță se pune mierea și untul de arahide până se înmoaie și devin lichide. Eu am ales untul de arahide de la Sunday Bites, care au o gamă variantă de creme vegane tartinabile.
3. Când semințele sunt gata, se amestecă bine cu semințele de chia, compoziția lichidă și merișoarele. Am folosit merișoare fără zahăr de la Naked Shop.
4. Compoziția se așează într-o tavă / formă dreptunghiulară, se porționează precum un baton pentru o porție și se lasă la frigider peste noapte.
5. Se pot păstra la frigider într-o caserolă cu capac până la 2 săptămâni.
Dacă ți-a plăcut rețeta, poate te interesează și CIOCOLATA VEGANĂ FĂRĂ ZAHĂR!
Rețetă inspirată de pe canalul de Youtube : Bucataras TV (culinar Show), cu mici modificări.