Sunt mamă și mă accept așa cum sunt!

Nu banii aduc fericirea, ci frumusețea omului de a-ți oferi o experiență, o trăire… dacă apreciezi autenticitatea, vei înțelege povestea mea...


În continuare vei citi un articol despre asumare, acceptare și pasiuni. Ce au în comun toate aceste lucruri? Acceptarea și asumarea conduc către reîntoarcerea bucuriei către suflet. Învață să te concentrezi pe lucrurile și persoanele care îți fericesc sufletul, și nu pe perspectivele și ideologiile preluate din reviste, tv și online.


Personal, în momentele în care atenția mea este îndreptată către oameni și momente, simt că rămân umană. Mă conectez mai ușor, gândurile sunt mai clare, zâmbesc mai des, îmbrățișez o stare de bine. În schimb, atunci când mă compar și încerc să devin altcineva, doar pentru că “așa trebuie”, duc perfecționalismul peste limită și ajung într-un moment în care nu mă mai regăsesc, adunând fustrări. Dar eu vreau să îmi păstrez naturalețea...


Și am să încep cu perioada de după naștere, pe când atenția mea era doar asupra puiului de om abia venit pe lume. Eu nu mai contam, de fapt nimeni și nimic nu mai conta în jurul meu. Este adevărat că nașterea transformă femeia automat într-o mamă protectoare cu instincte materne. Căci până și eu am fost și încă sunt uimită de cum gândeam și acționam înainte, și cum sunt acum. Total diametral opus.


Abia după câteva luni “mi s-a ridicat ceața” și am început să simt cele 27 de kilograme depuse în sarcină, alimentația haotică și nevoia de a face lucruri pentru sufletul meu. Este adevărat, am continuat cu pasiunea mea de a scrie pe blog și mici proiecte. Însă mă simțeam cumva datoare să dau acele kilograme jos cât mai repede căci nu mă simțeam bine în pielea mea. Eram complexată mai mult de ce spune lumea, nu de cum m-aș simți eu. Pentru că da recunosc, sunt gurmandă și cu greu mă abțin de la mâncare.

27 de kilograme depuse în sarcină - primul pas: ASUMAREADa. De la 45 de kilograme am ajuns la 72 de kilograme. Nu am ascuns niciodată acest lucru, dar nici confortabil nu m-am simțit. Mi-am asumat că se va produce o schimbare fizică, iar odată cu venirea pe lume a copilului, au crescut aprecierile interioare care au eliminat treptat din nemulțumiri.


Ideea este că dacă ne blocăm în ideea că : “sunt urât / sunt gras / sunt singur” nu vom reuși să depășim bariera aceea care ne permite să evoluăm și să schimbăm lucruri. Să ne schimbăm. Îmi asum faptul că acum am 58 de kilograme și sunt pregătită cu pași mici să scap de câteva kilograme. Până atunci, mă bucur de familie și de micile bucurii și mă focusez pe pasiunile mele.


Am renunțat în a mai spera că un articol vestimentar se va așeza pe mine perfect pentru că nu este așa. Iar lucrul acesta poate îmi scade puțin încrederea de sine și mă face să fac un pas în spate. Vestimentația este un factor important în crearea stimei de sine, care momentan are un mare minus la mine.


Știi vocea aia interioară care are tendința să fie tot timpul pesimistă, îmbufnată și autocritică, cu ambiții neîmplinite spre perfecțiune? That`s me!am defecte și le îmbrățișez - al doilea pas: ACCEPTAREAUnul din defectele mele este faptul că pun prea mult preț pe cum mă îmbrac. Îl numesc defect pentru că în adolescență mă schimbam de 4-5 ori pe zi de haine și îmi cumpăram tot ce vedeam mai interesant sau nu aveam în dulap. Eu sunt genul de persoană care caută combinații de culori și materiale, adopt mai multe stiluri vestimentare în funcție de starea mea. Caut validare uneori pentru a mă simți în regulă cu mine. Posibil se trage de la vreo traumă a copilului meu interior, care îmi ține mintea ocupată de peste 30 de ani.


Faptul că mi-am acceptat deja corpul, kilogramele în plus și posibila dependența de haine care încerc de ceva timp să o rezolv - toate acestea mă fac să mă accept eu pe mine. Sunt o fire perfecționistă și sunt cel mai dur critic al meu, însă îmi aleg prost momentele în care fac asta. În mine se dă o luptă interioară, iar războiul continuă pe teren minat!


Asta sunt. Am defecte. Hai să vedem cum rezolvăm problema!

un guilty pleasure care îmi încarcă bateria încrederii de sine - PASIUNIBun. Am zis că nu mă simțeam (pot spune că încă nu mă simt) confortabil cu câteva kilograme în plus. Poate că observ cât de bine arată corpul altor proaspete mămici, că primesc anumite replici precum “ah, te-ai îngrășat” sau că nu îmi găsesc haine potrivite corpului meu - iar asta îmi provoacă o nemulțumire.


Cred cu tărie că lucrurile bune ni se întâmplă cu un motiv, la momentul potrivit. Până am ajuns în atelierul Adei. Să ne înțelegem, nu obișnuiesc să îmi fac haine la comandă, însă apreciez munca unui om care investește în pasiunea lui și se hrănește cu zâmbetele clienților săi. Înțeleg timpul, resursele și energia investită într-un produs creat special pentru tine, care se potrivește perfect corpului tău și îți dă libertatea de a te prezenta lumii exact așa cum ești și pe interior. Să fii vulnerabil și prezent.


Poate sună siropos, dar așa am văzut cele două articole create pentru mine și Alexandru. Înafară de rochia de mireasă - care nu se pune, a fost pentru prima dată când m-am simțit specială în pielea și haina mea. Momentul în care am îmbrăcat o piesă vestimentară croită special pentru mine mi-a dublat doza de încredere și de iubire de sine.


Mă vedeam altfel pentru că arătam altfel.


Toate acele complexe, voci interioare, tipare - au dispărut, iar eu m-am reîntors la mine. Mi-am dorit o salopetă pe care să o îmbrac rapid în zilele pline, în care să mă simt confortabil atât în mers, cât și în mașină. Mai exact o haină care să mă scape de complexul meu fizic și de întrebarea: “cu ce mă mai îmbrac azi?” Pentru Alexandru mi-am dorit același lucru deoarece obișnuiesc să îl îmbrac în salopete întregi și eram curioasă să experimentez sentimentul de a purta ceva asemănător cu copilul tău. Ah, și dacă tot vorbim de pasiuni și personalizarea unui articol vestimentar, una dintre pasiunile mele este călătoritul. Sunt recunoscătoare pentru toate cele 12 țări și zeci de orașe vizitate, pentru toate resursele investite într-o pasiune care mi-au îmbogățit sufletul și mintea.


Călătoria este despre a cunoaște oameni și locuri noi, despre a încerca lucruri și experimenta emoții, de a înțelege minunata lume în care trăim. Iar amintirea este cel mai prețios lucru care nu poate fi cumpărat cu bani, numai cu trăiri. Tocmai de asta am ales să port un avion pictat pe salopetă, pentru a-mi reaminti că pot oricând zbura cu gândul oriunde în doresc în lume, îmi pot reaminti sau imagina momente care să mă facă să zâmbesc.

visează, creează, îndrăznește și vei reuși în orice îți propuiMi-am ieșit puțin din zona mea de confort cu acest articol. Dar mi-a prins bine. M-am redescoperit și alimentat cu o doză de pozitivism și energie bună. Am spus și o mai repet, blogul acesta are un iz de jurnal și a fost creat din dorința de a-ți povesti din trăirile mele, care pot inspira mai departe sau nu. Poate te vei regăsi într-unul din pasaje, sau poate a fost doar o povestioară care ți-a ținut de urât preț de câteva minute. Iar eu îți mulțumesc pentru că m-ai citit.


Ca să îmi termin povestea și să îți începi și tu una, ia legătura cu Ada Stoica - un designer vestimentar care își urmează pasiunea indiferent de provocările timpului. Ea creează haine unicat, pune suflet în hainele create și are mâini magice.

Ada Stoica face parte din oamenii ăia foarte pasionați de un lucru, care se încăpățânează să își ducă la bun sfârșit un vis. Și ea a reușit. Creează piese vestimentare unicat și le pictează. De mică este pasionată de avioane și mașini, și își dorește să dezvolte mai multe proiecte în această direcție.


Vrea să inspire prin hainele ei. Și este hotărâtă să vorbească lumii despre cât de important este să porți o haină de calitate. Materialele bine alese, atenția la detalii, stilul neconvențional și mână fină cu care le pictează - toate acestea contribuie la un produs unicat care te face să te simți bine în pielea ta.


Brandul ASArtWear are un mesaj în spate: "o haină croită și personalizată pentru tine are puterea de a te scoate din anonimat și de a-ți reda încrederea în sine. felul în care te simți și arăți se reflectă asupra a ceea ce vrei să transmiți."


Fă-ți un cadou de sărbători și alege să te simți bine în pielea și haina ta!