Scrisoarea unei mame către puiul ei

Dragul meu Alexandru,


Astăzi împlinești trei luni de viață.


Trei luni de când am devenit părinți, viața noastră s-a schimbat și suntem împliniți. Abia acum putem spune, eu și tati, că cel mai important capitol al vieții noastre a început.


Dacă până acum am hoinărit prin lume, am trecut prin rele și bune, ne-am pierdut și regăsit de atâtea ori, acum consider că ne-am așezat și trebuie să avem răbdare pentru că un prunc avem de educat.


Tu ne-ai demonstrat cum o lacrimă poate fi ștearsă cu un zâmbet. Cum noaptea poate deveni zi, cum glasul tău ne poate transforma în cei mai puternici oameni.


Ochișorii tăi rotunzi și negri, mari și strălucitori, ne fac ziua mai frumoasă. Mânuțele tale molcuțe și grăsuțe mă prind uneori de păr, și îmi doresc să nu mai îmi dai drumul niciodată, chiar dacă doare. Ai un chip atât de expresiv, dragul meu copil, încât te-aș putea citi doar din priviri.


Atât de frumos privești lumea, cu fiecare zi care trece, parcă tot mai frumos. Iar tu tot mai bun vei deveni cu timpul. Știu asta. Pentru că ești al meu. Al nostru.


Când erai în burtică, eram curioasă cum vei arăta. Cui vei semăna, ce năsuc vei avea. Acum când te privesc, sunt curioasă ce voce vei avea, cum mă vei striga. Cât de repezi îți vor fi pașii și cât de mult în brațele mele vei sta. Cert este că, de când te-ai născut, te țin mai mereu în brațe, de drag, și nu pot să te las singurel.


Sunt vinovată recunosc. Sunt vinovată de prea multă iubire, de prea mult timp petrecut doar cu tine, de prea multe dimineți în care te ascund sub pilotă, între mine și tati, și adormi uneori cu capul de pernă. Unii m-ar blama în momentul acesta, pentru că “un bebeluș nu se pune în pat”. Ah da?! Dați-mi mie să rescriu prospectul unui bebeluș. Ați uitat să avertizați părinții că vor deveni dependenți de copiii lor. Că este posibil să îi iubească atât de tare încă din prima clipă, încât să nu mai țină cont de lucrurile pe care și le-au propus dinainte să se nască.


Eu m-am înșelat: aveam convigerea că voi face multe lucruri într-un fel, dar după ce ai apărut tu, dragul meu copil, toate s-au întors cu susul în jos și am dat cu rațiunea de pământ.


Dar ne vom bucura de fiecare moment, vom fi atenți la toate detaliile vieții tale, te vom proteja și îngriji cum vom știi noi mai bine.


Când vei plange noi îți vom fi alinare, iar când vei râde noi îți vom oferi zâmbete extraordinare.


Te iubim! La mulți ani!


Mami și Tati,

10 Noiembrie 2021