Citește-mă!

Bebelușul meu a devenit toddler. Abilitățile lui Alexandru se măresc de la o zi la alta, personalitatea lui puternică devine din ce în ce mai evidentă, iar noi rămânem uimiți uneori de cât de minunat este. Atât copilul, cât și momentul. Pe cât de minunată este trecerea la vârsta de 1 an, pe atât de palpitantă.


Alexandru este în faza în care se joacă singur, cere lucruri, urcă scări, merge ținut de o mânuță sau singurel pe lângă canapea, face 3-4 pași singur apoi cade în siguranță. Este foarte precaut. Totodată bagă în gură tot ce e rotund și alunecos, îl tentează telefonul și bancnotele, are obiceiul să se plimbe pe parchet cu capacul de la oală și să se facă auzit așa cum știe el mai bine. Prin țipete, nu plânsete.


Perioada în care am început să îi (mai) iau jucării, să îl dau cu trotineta, să facem diferite activități și să răsfoim cărți. Două seturi de cărți au fost primul cadou de la bunica, încă de când era bebeluș. Mi-am dorit și îmi doresc ca și Alexandru să iubească lectura.

La aniversarea de 1 an, Alexandru am primit un set calendar Advent educativ și distractiv format din 25 de cărți deja-citite în limba engleză. Pachetul vine în ajutorul părinților care își doresc momente de conectare cu copilul și să economisească timp, fără a se pierde prin mii de opțiuni.


Ce mi-a plăcut a fost faptul că înainte de a primi comanda, am avut parte de o consiliere (dacă o pot numi așa) și anume: ce mi-aș dori să includă cărțile, ce preferințe are Alexandru, vârstă, ce aș vrea și ce nu aș vrea să regăsesc în carți și alte detalii despre copil care contribuie la personalizarea pachetului.


Mare mi-a fost mirarea să văd un colet uriaș cu cărți de diferite grosimi și dimensiuni, unele cu melodii, personaje tip jucărie pe copertă, altele cu alfabet, numere, animale sau povești.


Pe lângă timpul de calitate petrecut alături de copil, este important să și ajutăm planeta să funcționeze în parametrii. Să învățăm copilul despre toate aceste lucruri sustenabile. Să refolosim lucrurile, să le dăm mai departe celor care au dorința de a învăța, să nu fim rușinați cu un lucru folosit. El nu este folosit, este deja-iubit și are povești în spate. Mâini care l-au purtat și voci care l-au povestit prin toate colțurile. Un lucru cu urme de uzură este dovada clară că a fost pentru cineva ceva important.


Eu așa văd un lucru care nu este nou, cu etichetă. Un lucru mult mai valoros.

Asta am simțit eu atunci când am răsfoit cărțile Dare To Read. Mi-am imaginat cine ce a citit, de unde vin cărțile, cât timp au petrecut în casa respectivă și în mânuțele copiilor. Le văd mai valoroase acum, că au fost deja-citite. Să nu rămâi cu o impresie greșită, menționez că aceste cărți se află într-o stare bună, unele par chiar noi.


Oferă-i și tu celui mic, pe lângă un pachet Advent de cărți educative, o lecție importantă despre simplitate și sustenabilitate. Ajută-l să descopere lumea, să audă cuvinte noi, să descopere animale, fructe și legume. Citește-i povești pentru a-i dezvolta imaginația, să distingă inflexiunile vocii și diferite tonalități. Fii alături de el într-o nouă aventură!


Noi vom răsfoi cărțile până le vom învăța pe de rost, și zic asta pentru că de câteva zile Alexandru îmi tot arată o carte anume, cu un pui de leu pe copertă. De cele mai multe ori se întâmplă să ne găsească seara, înainte de culcare, pe covor, răsfirați printre jucării și cărți. Mă privește insistent și îmi dă de înțeles că vrea să îi citesc. Îl iau în poale și ne așezăm în poziție de yoga. Eu o citesc din minte, privindu-i gurița și ochișorii care rămân ațintiți spre cărticică. Mai îmi aruncă și el câte o privire din colțul ochiului, așa de control, iar în momentul acela îmi dau seama că eu pentru el sunt totul. Iar el pentru mine la fel!


Noapte bună!Arunca o privire pe Dare To Read, iar dacă vrei să alegi un set Advent, trebuie să te grăbești! Calendarele Advent conțin diverse cărți pentru toate vârstele și personalizate pentru copilul tău. Există și varianta să îți alegi și singur/ă cărțile, rezervându-le direct pe pagina de Facebook!